Zdrowa uroda

Posts Tagged ‘wąkrota azjatycka

Cenna wąkrota

Autor: zdrowauroda Data: 09/01/2011

Centella asiatica zdobywa coraz większe uznanie jako składnik kosmetyków. Polska nazwa tej rośliny brzmi: wąkrota azjatycka. Rośnie w miejscach wilgotnych w Afryce, Azji, obu Amerykach, w Australii i na Madagaskarze. Wykorzystywana jest jako środek leczniczy już od czasów starożytnych. W medycynie chińskiej uważana jest za zioło długowieczności, gdyż opóźnia procesy starzenia. W kosmetologii  ekstrakty z  [...]



  • Anguis: na stronie http://eliksirymlodosci.pl/ jest informacja o starzeniu się organizmu i jak temu zapobiec
  • Wojtek: ciekawy artykuł, uzmysławia starą prawdę - "jesteś tym co jesz" Sprzedaż samochodów
  • Sucha skóra | Dygresje dermatologa: [...] się uszkodzeniem płaszcza lipidowego, odwodnieniem warstwy rogowej, niedoborem lipidów /ceramidów/ w przestrzeniach międzykomórkowych. W
Follow

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.